joi, 27 ianuarie 2011

Praz si mazare in unt cu lamaie

Eu sunt mereu in cautarea unor garnituri mai altfel - si nu pentru ca as dispretui cumva cartofii prajiti/piure/copti/etc - iar varianta de mai jos, ca s-o faceti tentanta pentru oricine, tebuie s-o serviti langa o friptura.In cazul meu, friptura de curcan ;).



Ingrediente pt 6-8 portii:

6 fire de praz, taiate oblic in cate 5-6 bucati
250g mazare congelata
50g unt
sucul de la 1/2 lamaie

Preparare (15-20 min):

Se fierbe prazul 6 minute in apa sarata, pana se inmoaie, dar inca isi pastreaza forma.Se scurge o parte din apa (se mai lasa doar putin in tigaie) si se adauga mazarea si untul, lasand pe foc pana ce untul s-a topit complet si mazarea e fierbinte.Se adauga sucul de lamaie, se asezoneaza cu sare si piper si se serveste imediat.
V.N.: 111 calorii, 4g proteine, 8g grasimi, 7g carbohidrati, 4g fibre, 4g zahar

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu