Supa asta este incredibila, divina si demna de a fi prezentata celor mai pretentiosi oaspeti - si nu ma joc cu cuvintele ;) Are gust de sfecla dar nu are..e greu s-o descriu, dar tot ce pot spune e ca vag caramelizata si un pic picanta, intr-un cuvant sofisticata, si nu in sensul din cantec :)
Ingrediente pt 4 portii:
*450-500g sfecla (care trebuie coapta, curatata si taiata)
*o ceapa mare, taiata maricel
*1 tulpina de telina, taiata (aveam Apio, dar as crede ca merge si telina obisnuita)
*2 pere , fara mijlocul fibros, cubulete (French Butter zicea reteta, dar ce aveti voi in piata merge)
* 50g unt
*1 1/2 linguri ulei de masline
*1 -1.2 l supa de pui/legume (traiasca cubuletele :) )
*120 ml smantana dulce
*1 lingurita ghimbir ras
*frunze de dafin, cimbru
*sare si piper
*120ml smantana acra, pt ornare, amestecata cu un pic de wasabi (nu-l aveam) si cimbru proaspat (optional)
Preparare (2.5 h):
1.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Sfeclele spalate, cu coaja, se pun in cuptor la copt timp de o ora (sau pana cand furculita intra usor in ele).Se lasa se raceasca, se curata de coaja si se taie cubulete.
2.Intr-o oala, amestecati untul si uleiul la foc mediu, adauga ceapa, telina si sotati vreo 13 minute, amestecand frecvent.Adaugati ghimbirul, perele, piperul, si sfecla. Sotati pana cand legumele incep sa se prinda de fundul oalei, amestecati des, cam 7 minute.Adaugati supa, frunza de dafin, cimbru, lasati sa clocoteasca. Apoi fierbeti la foc mic, acoperind oala, timp de 25 min pana se inmoaie legumele.Lasati apoi supa sa se racoreasca, apoi pasati-o cu un blender.Asezonati cu sare si piper dupa gust.
3.Decorati cu smantana acra si cimbru .
Enjoy!
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)
Acum o săptămână
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu