Salatele imi plac foarte mult, pentru ca contin ingrediente proaspete (eu folosesc de regula, ingrediente de sezon) si mai ales pentru ca reprezinta o cina usoara si rapida.
Ingrediente pt. 2 portii :
*150g somon afumat
*o salata micuta (am pus frunze de salata verde si lollo rosa)
*o ceapa rosie mica, taiata pestisori
*o mana de masline
*4 ciuperci, feliate
*50 - 70 g parmezan
*ulei de masline
*zeama de lamaie
*sare, piper
Preparare (5-10 min):
1.Se spala frunzele de salata si se usuca cu un prosop de bucatarie.Se rup in bucatele care se aseaza pe farfurii.
2.Se taie fasii somonul, se aseaza pe farfurii, se presara feliile de ciuperci, maslinele, ceapa, fulgii de parmezan.Se stropeste salata cu ulei de masline si zeama de lamaie.Se adauga sare (daca este nevoie, somonul si maslinele sunt destul de sarate) si piper proaspat rasnit.
Se poate servi cu foccacia proaspata.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu