luni, 4 mai 2009

Prajitura cu fructe si scortisoara




Ingrediente:

Aluat:

200 g faina
200 g zahar
3 oua
50 ml ulei
o lingura coaja rasa de portocala
o lingura scortisoara pisata

Umplutura:

un compot de caise/piersici (mare)
un compot de mandarine (mare)
250 g branzica de vaci
2 linguri zahar pudra
50 ml lapte
150 g ciocolata alba
100 g unt

Ornare:
1 pachet jeleu de fructe
2-3 mandarine
50 g fistic (optional)

Prepararea prajituricii:

1.Albusurile se bat spuma , se adauga treptat zaharul, in ploaie, apoi galbenusurile amestecate in prealabil cu 50 ml ulei, ca la maioneza.Se adauga faina in ploaie, amestecand bine, apoi coaja de portocala si scortisoara.
Aluatul se toarna intr-o tava unsa , tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 20-25 minute.Se verifica cu o scobitoare daca este facut.

2.Se scot fructele din compot si se lasa la scurs, iar sucul se pastreaza pentru prepararea jeleului pe care-l vom pune pe prajiturica. Se freaca branzica de vaci cu zaharul si laptele, pana se topeste tot zaharul.Separat se topeste ciocolata rasa/bucatele la bain marie si se amesteca cu untul pana la omogenizare.
Se lasa sa sa raceasca putin, apoi se adauga branza , amestecand continuu pana cand obtinem o crema omogena.

3.Se face jeleul de fructe respectand instructiunile de pe pliculet.
Pe blatul copt si racit se aseaza fructele din compot, taiate in jumatati (caisele), alternand caisele/piersicile in cazul meu cu mandarine.Se toarna crema in strat uniform , apoi se acopera cu jeleul de fructe si se orneaza cu felii de mandarine si fistic.
Se lasa la rece 2-3 ore si se taie bucati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu