Ingrediente pentru 4-6 portii:
*orez cu bob lung (= 100g) si 50 g unt (optional)
*500g carne tocata (de vita, ca sa fie mai dietetica mancarea)
*un borcan Mexican Chilli fiesta sauce ( Uncle Ben's) si 100ml suc de rosii SAU 500 ml suc de rosii
*1 conserva fasole rosie (= 425g)
*1 conserva de porumb (= 425g)
*un ardei gras (rosu)
*sare, piper, boia de ardei iute, praf de chili
*2 catei de usturoi (optional)
1.Se pune orezul la fiert intr-o cratita cu 3 parti de apa si un pic de sare.In functie de orezul pe care il aveti voi, s-ar putea sa aveti nevoie de un pic mai multa apa..(se mai gusta pe parcurs - mie imi place orezul bine fiert asa ca am mai pus de vreo 2 ori un pic de apa).
2.Se pune carnea la rumenit intr-o cratita, amestecand din cand in cand -pana cand isi schimba culoarea (~ 10-15 minute).Se pune apoi sosul/ sucul de rosii, porumbul, fasolea, condimentele si usturoiul pisat.Se mai lasa 15 minute . Cu 5 minute inainte de servire, se adauga ardeiul taiat feliutze -trebuie sa ramana "al dente".
3.In orez se poate pune un cubuletz de unt, pentru un plus de savoare.Se aseaza orezul pe farfurie (eu am folosit o lingura de inghetata pentru forma rotunda), si apoi se pune din mancarica.
Buen apetito!
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)
Acum o săptămână
1 comentarii:
Un tribut Thaliei si 2 premii pentru tine asteapta sa le ridice de pe blogul meu! te pup :)
Trimiteți un comentariu